jueves, 19 de diciembre de 2013

Draghi defensa les seves mesures de suport a les pimes davant un Europarlament insatisfet

 

 El president del BCE afirma que la unió bancària és necessària encara que "no és la panacea" per al creixement.

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha defensat aquest dijous les mesures de suport a les pimes impulsades per la institució davant un Parlament Europeu (PE) insatisfet amb el paper de l'autoritat monetària a l'hora d'impulsar el crèdit en l'economia real.

"Els interessos de crèdits bancaris per a les llars i les empreses no financeres han baixat i d'aquesta maneraajudem les pimes, espina dorsal de l'economia de la zona euro", ha dit avui Draghi davant un hemicicle que ha passat revista a la gestió dels últims 12 mesos de l'autoritat monetària.

Els grups polítics del PE, així com la mateixa Comissió Europea (CE), representada en el debat pel vicepresident i titular d'Economia, Olli Rehn, han demanat més "ambició" al BCE per injectar més liquiditat a l'economia real, especialment a les petites i mitjanes empreses.

L'eurodiputat espanyol Pablo Zalba (PP) ha dit a Draghi que el BCE "pot i ha de fer més" perquè el crèdit arribi a les petites i mitjanes empreses que "són el motor del creixement i l'ocupació". El vicepresident socialista del PE Gianni Pittela ha animat Draghi a impulsar mesures d'impuls al finançament de les pimes "a l'estil" dels programes de finançament per a préstecs (FLS, sigles en anglès) que ha posat en marxa el Banc d'Anglaterra.

Comissió Europea


"Em semblen que no seran gaire valentes les decisions que prendran els caps d'Estat i de Govern en la cimera de la setmana que ve", ha lamentat en el seu torn de paraula el comissari Rehn, que ha demanat el suport de Draghi per influir en els líders.

Per un altre costat, Draghi s'ha mostrat satisfet per la conclusió aquesta matinada d'un principi d'acord entre les institucions europees per a la directiva de recuperació i resolució bancària, que deixarà fora del pagament de rescats els dipositants de menys de 100.000 euros.

El president del BCE ha confiat que s'avanci en la unió bancària abans del final de la legislatura, encara que ha apuntat que aquest nou marc "no és la panacea" per a l'estabilitat i el creixement econòmic europeu ni per trencar el vincle entre el deute sobirà i la banca. "És necessària, però no suficient per acabar amb el vincle entre deute sobirà i la banca i per retornar Europa a l'estabilitat i el camí de creixement", ha assenyalat.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario